3. 12. 2016 – Mikulášská nadílka

V sobotu 3. 12. 2016 jsme opět pořádali pro děti Mikulášskou nadílku v místní sokolovně.

Stejně jako vloni jsme museli začít s přípravami o dost dříve, abychom všechno stačili připravit. Už ve čtvrtek jsme sokolovnu ozdobili a připravili část stolů a židlí. V sobotu dopoledne jsme pak doladili zbytek stolů a židlí. Dále jsme navozili dárky pro děti, jídlo a pití pro děti i dospělé, zapojili a odzkoušeli jsme ozvučení. Když bylo vše připravené k naší spokojenosti, vyrazili jsme se na oběd a načerpat síly na dlouhé odpoledne.

Ve 1330 jsme s hrůzou zjistili, že v celé Hraštici vypadla elektřina. Sice byla oprava slíbená maximálně do hodiny, ale technici se činili a my mohli ve 1410 pustit první písničky a odstartovat Mikulášskou nadílku. Pro děti byly připravené soutěže lepení řetězu, klasická obíhačka kolem židlí, hod tenisákem do koše a přenos pingpongových míčků na lžíci.

V 1600 vypuklo to pravé peklo, když se na sál přihnalo 11 čertů a za nimi v klidu nastoupil Mikuláš s dvěma anděly. Děti si potom nastoupily a za odrecitování básničky nebo zazpívání písničky dostaly od andělů balíček s dobrotami. Těch nakonec andělé rozdaly cca 80. Poslední hosté odcházeli po 18 hodině a nám začal hlavní úklid. V neděli dopoledne jsme ještě odvezli aparaturu, občerstvení a odpadky a mohli si říct, že máme hotovo.

Doufáme, že si to děti užily a těšíme se na příští rok. Všem přejeme hezké svátky, bohatého ježíška a šťastný nový rok.

FOTKY

2016_mikulas