3. 6. 2017 – Dětský den

V sobotu 3. 6. 2017 byl pořádán obecním úřadem Malé Hraštice ve spolupráci s občanskými složkami Dětský den s tématem Středověký dětský den.

Náš sbor se zhostil hned několika úkolů. Zajišťovali jsme ozvučení, stavbu skákacích hradů, výdej zmrzliny a pět stanovišť na trase. Tentokrát vedla jinudy než v předchozích letech. Začínalo se u vodárny v Malé Hraštici a pokračovalo se směrem do Velké Hraštice, kde bylo na návsi zakončení celého dětského odpoledne. Na stanovišti pradlenek musely děti vyprat a pověsit prádlo. Kořenářky daly dětem za úkol shazovat kuželky míčky, u kováře zatloukaly hřebíky a bílým paním přenášely kelímky s vodou.  

Hlavním bodem celého odpoledne byla ukázka historického středověkého souboje. Jedním z rytířů byl i jeden z našich členů. Ti nám před začátkem souboje představili novou vlajku Malé a Velké Hraštice, s heraldickým výkladem jednotlivých symbolů.

Celkově se z našeho sboru na přípravě dětského dne podílelo
20 členů. Na dětský den dorazilo 100 dětí s doprovodem rodičů. Kolem páté hodiny se začalo s postupným úklidem skákacích hradů, stanovišť a hudební aparatury.

Počasí nám letos přálo a těšíme se na příští rok.

Zúčastnili se: Romana Černá, Lída Součková, Petra Mikysková, Mirka Měchurová, Helča Wiedermannová, Renča Batulková, Katka Housková, Zuzka Bartáková, Petra Švancarová, Radim Souček, Radek Souček, Štěpán Souček, Dan Souček, Luboš Souček, Pavel Popek, Pavel Popek ml., Pavel Mikyska, Martin Jech, Radek Soběslavský, Roman Wiedermann

 

DALŠÍ FOTKY A VIDEO