3. 12. 2017 – Rozsvícení vánočního stromu

První adventní neděli 3. 12. 2017 pořádala Obec Malá Hraštice spolu s dobrovolnými složkami rozsvícení vánočního stromu před obecním úřadem.

I náš sbor se na této akci aktivně účastnil. Už v týdnu jsme postupně vyklidili hasičskou zbrojnici a připravili tak důstojné zázemí slavnostního podvečeru. V uklizené zbrojnici bylo připraveno místo pro jarmark výrobků dětí ze školní družiny, ozvučení a výdej studených i teplých nápojů. Čaj a svařené víno měli na starosti hasiči z Velké Hraštice, pivo a limonádu naopak my. Před zbrojnicí jsme postavili stany a stoly pro pohoštění a osvětlení prostoru na večer. Postarali jsme se i o grilované klobásy a párky. V rámci bezpečnosti prvních hostů a dětí jsme vyslali regulovčíky dopravy na hlavní silnici. Děti ze školy měly připravené hudební vystoupení.

Přípravy pro nás začaly už dopoledne a pokračovaly i po obědě ve 14:00 hodin. Slavnostní rozsvícení bylo naplánováno v 16:00 hodin po projevu starostky obce. Po odchodu posledních hostů, kolem 18:00 hodiny, jsme začali s úklidem celého zázemí.