18. 8. 2018 – VELKÁ LEČICE – 3. ROČNÍK MEMORIÁLU JEFFA CALDY

18. 8. 2018 se náš sbor zúčastnil třetího ročníku Memoriálu Jeffa Caldy, který je věnován tragicky zesnulému kolegovi z SDH Velká Lečice.

Do Velké Lečice jsme vyrazili až ve 13:00 hodin na místo požárních útoků na fotbalové hřiště. Pietní kolony jsme se letos nestihli zúčastnit.

Letos jsme stan nestavěli, protože jsme vybrali strategické místo ve stínu na druhé straně hřiště.  Po nástupu, proběhli oficiální formality a vylosování pořadí soutěžících družstev.

Soutěž začínaly ženy a naše holky si letos vylosovaly 4. poslední startovní místo. Chlapy nastoupili také se startovním číslem 4. Soutěžilo se tradičně jak je v Lečici zvykem s rozhazováním hadic. Vše bylo ještě vylepšeno startem jednoho člena družstva, který musel umístit rozdělovač, uložený v přívěsném vozíku, na vyznačené místo. Pak se musel vrátit k vozíku a když se ho dotkl, mohl teprve vyrazit zbytek družstva ze startovní čáry. Všechno vybavení bylo umístěno ve vozíku, pouze mašina byla nenastartovaná na základně. Holky mohly startovat startérem, ale chlapy museli nastartovat pomocí kliky. Pokud se to nepodařilo, ale byl učiněn pokus, mohlo se startovat také startérem. Za to byla penalizace 30 s a pokud nebyl učiněn ani pokus o start s klikou byla penalizace 60 s. Bohužel ani letos nebyla naše PPS 12 uzpůsobená na startování klikou a proto jsme museli počítat s 30 s navíc. Naše holky obhájily krásnou 2. příčku a chlapy až 8. místo (viz tabulka níže, zase penalizace 30s za nenastartování klikou). Pokud bychom tuhle penalizaci nedostali, tak jsme byli také na 2. místě, pouhou 1 vteřinu za domácím týmem.  

Celé odpoledne se vydařilo a počasí Velkolečickým krásně vyšlo.

Výsledkové listiny:

ŽENY    
Pořadí SDH Čas
1 Velká Hraštice 1m 15 s
2 Malá Hraštice 1m 23 s
3 Nová Ves pod Pleší 1m 34 s
4 Řevnice 1m 35 s
     
MUŽI    
Pořadí SDH Čas
1 Velká Lečice 1m 03 s
2 Nová Ves pod Pleší „A“ 1m 07 s
3 Velká Hraštice 1m 08 s
4 Krámy 1m 11 s
5 Mníšek pod Brdy 1m 12 s
6 Senešnice 1m 22 s
7 Řevnice 1m 24 s
8 Malá Hraštice 1m 34 s
9 Nová Ves pod Pleší „B“ 1m 47 s

Z našeho sboru se zúčastnili:

Soutěž ženy:

Ilča Housková, Simča Housková, Renča Soběslavská, Helena Wiedermannová, Jarka Součková, Lucka Mašková a jedna půjčená z Lečic

Soutěž muži:

Radim Souček, Dan Souček, Luboš Souček ml., Roman Wiedermann, Filip Staněk, Pavel Popek ml., Kuba Barták

FOKY A VIDEO