19.10.2019 – Předávání dopravního automobilu

V sobotu 19.10.2019 ve 13:00 hodin proběhlo před hasičskou zbrojnicí SDH Malá Hraštice slavnostní předání nového dopravního automobilu zásahové jednotce.

Na tuto akci jsme pozvali kolegy z okolních sborů, krajského zastupitele Petra Štěpánka, faráře Josefa Andrejčáka O.Cr., který provedl žehnání hasičského vozidla a velitele stanice HZS Dobříš npor. Ing. Radka Dopiráka.

Vozidlo se nám podařilo získat díky dotacím, které poskytli:

  • Ministerstvo vnitra, generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky – „Dotační program Účelová investiční dotace pro JSDH obcí – Pořízení dopravního automobilu“.
  • Středočeský kraj z „Dotace podle Programu 2019 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS v rámci Tematického zadání Kofinancování účelových investičních dotací v rámci programu Dotace pro jednotky SDH obcí na rok 2019 – Pořízení nového dopravního automobilu“.
  • Obecní úřad Malá Hraštice

Bylo připravené občerstvení a posezení pod stany. Pivo, limonáda, klobásky a další pochutiny byli zdarma. Od paní Kortánové jsme dostali jako sponzorský dar zákusky a slané pečivo a něco ostřejšího na zapití. Za tento sponzorský dar mnohokrát děkujeme!

Po celou dobu akce bylo příjemné počasí i nálada a proto jsme končili úklidem až za tmy.