2.6.2024 – Setkání přípravek Sedlčany

Další kolo okresní soutěže přípravek se konalo v Sedlčanech.

Soutěžilo se ve 4 disciplínách:           Útok se džberovou stříkačkou

                                                            Štafeta 3×50 metrů

                                                            Štafeta CTIF

                                                            Štafeta trojic

Za náš sbor vyrazili soutěžit: Matyáš Kontur, Nikolas Kapila, Kristián Černý, Kuba Beran a Nina Illievová

Po příjezdu do Sedlčan jsme postavili stan a sezení a šli jsme se přihlásit, dostali jsme startovní číslo 1. Alespoň jsme měli vše brzy za sebou. Po nástupu všech družstev se přehnala docela velká přeháňka a mohlo se začít soutěžit.

Naše první disciplína byla štafeta 3×50 metrů. Na prvním úseku přebíhal lávku Matyášek, bohužel při druhém pokusu mu to na zmoklé lávce uklouzlo a nehezky spadl dolů. Je to ale veliký hrdina, zvedl se a s malou pomocí lávku přeběhl znovu a svůj úsek dokončil. Naštěstí se mu nic nestalo a mohl soutěžit dál. Na druhém úseku přeskakoval překážku Kristián. Třetí úsek byl kvůli změnám pravidel a malým neshodám pro tentokrát jen volný běh a toho se ujal Nikolas.

Naše druhá disciplína byla štafeta trojic. Donesení hadice a připojení na rozdělovač se ujal Matyášek, Nesení druhé hadice a spojování hadic měl na starost Kuba. Nesení a zapojení proudnice byl úkol Kristiána.

Po krátké pauze na oběd a přestavění dráhy se soutěžilo dál.

Jako třetí nás čekal útok se džberovou stříkačkou. Plechovky na připravený stojan běžela po odstartování rychle naskládat Ninuška. Mezitím Nikolas připojil hadici na džberovku, Kristián připojil proudnici na hadici. Pak už jen trenér Kuba napumpoval vodu, aby Kristián srazil plechovky a bylo hotovo.

Poslední disciplínou byla štafeta CTIF. O přenos hadice na vyznačené místo se postarala Ninuška, laťku podbíhal Kubík a hasicí přístroj přenášel na vyznačené místo Matyáš.

Poslední disciplína už se dokončovala za doprovodu blížící se bouřky a pořádného hřmění. Pořadatelé proto velmi rychle udělali nástup a vyhlášení. Jako vždy vyhráli všichni a každý dostal medaili a balíček dobrot. Za slabého deště jsme se všichni spokojení rozjeli domů.

Soutěž jsme si všichni užili, a dokonce i počasí bylo mnohem lepší, než slibovala předpověď. Máme další zkušenosti z velké soutěže a teď už se můžeme jen zlepšovat.

Obrovská pochvala patří všem dětem. Vše zvládli na jedničku. A i když někdy trochu pomaleji, tak ale bez chyby. To je důležité.