23.6.2018 – 130. výročí SDH Nová Ves pod Pleší – dospěláci

22. 6. – 23. 6. 2018 slavili kolegové z SDH Nová Ves pod Pleší výročí 130 let od založení sboru. V pátek na slavnostní schůzi proběhlo shrnutí dosavadní činnosti sboru a předávání čestných ocenění a medailí. Za náš sbor se zúčastnilo 5 členů.

V sobotu oslavy pokračovaly dopoledním průvodem a kolonou hasičské techniky. Průvod se zastavil u památníku padlých ve světových válkách, kde byl položen věnec a stála čestná stráž. Pak se pokračovalo na fotbalové hřiště. Po slavnostním nástupu jsme připravili zázemí pro naše týmy dětí a dospělých. Po obědě začaly klasické útoky dětí a zároveň útoky dospěláckých kategorií, které byly rozšířeny o doplňkovou soutěž. Dospěláci si svoje pozice při útoku losovali, takže byla docela zábava, kdo si co vytáhne. Strojník pak musel na zahradní kolečko naložit člena, který běžel pravý proud, a projet krátký slalom a teprve potom mohl začít útok.

Po skončení útoků, nástupu a předání cen byla volná zábava, ke které hrála skupina STATIC. Toho jsme se už bohužel nezúčastnili, protože jsme za celý den a odpoledne byli pořádně vyfoukaní a prochladlí. Letos se počasí moc nevyvedlo.

Děti nezklamaly a měly krásná umístění (viz příspěvek od Kačky).

Dospěláci se také nenechali zahanbit a holky skončily na 2. místě a mladší chlapi skončili na 4. místě.

Z našeho sboru se zúčastnili:

Pátek 22. 6. – Slavnostní schůze: Ladislav Kykal, Luboš Souček, Radim Souček, Roman Wiedermann, Helča Wiedermannová

Sobota 23. 6. – Dopoledne průvod: Radim Souček, Roman Wiedermann, Dan Souček, Filip Staněk

Sobota 23. 6. – Soutěž ženy: Renča Soběslavská, Helča Wiedermannová, Jarka Součková, Petra Švancarová, Helča Havlíčková, Radka Brožová, Luboš Souček ml.

Sobota 23. 6. – Soutěž muži: Radim Souček, Luboš Souček ml., Dan Souček, Štěpán Souček, Ondra Měchura, Filip Staněk, Roman Wiedermann

FOTO A VIDEO

Foto a video: Pavel Rada a Roman Wiedermann