Oslavy 95. let od založení SDH Velká hraštice

V sobotu 15. 6. 2019 slavili naši kolegové a kamarádi z Velké Hraštice 95. let od založení sboru dobrovolných hasičů. Celé slavnostní odpoledne začalo průvodem s vlajkami a věncem, který položili k uctění památky u dveří kostela sv. Zikmunda.

Následovaly projevy starosty sboru, starostky obce a velitele sboru, který zároveň rozdal ocenění členům sboru. Na pódiu potom předvedly své vystoupení děti ze školy a zarecitovaly básničku, které byla přímo složená na členy SDH.

Pak už následovala volná zábava při které vystoupila dechová kapela Úžas. Tu vystřídaly legendární Schovanky. A zbytek podvečeru a noci hrála kapela Retro band. K vidění byla přistavena současná hasičská technika okolních sborů a i historická funkční stříkačka „koňka“. Děti pak využily možnosti zařádit si na skákacích hradech.

Během odpoledne byla předvedena komentovaná ukázka vyproštění zraněné osoby z havarovaného vozidla jednotkou dobrovolných hasičů z Dobříše.

Celou sobotu se o všechny hosty postarali členové SDH a každý si přišel na své, ať grilovaným čuníkem, langošem, klobáskou nebo dokonce i točenou zmrzlinou. Je jen škoda, že nepřišlo více hostů podpořit toto krásné odpoledne.

Z našeho sboru se zúčastnili: Helča Wiedermannová, Jarka Součková, Miluška Součková, Kačka Bartáková, Janďa Soběslavská, Klára Wiedermannová, Kačka Wiedermannová, Lucka Wiedermannová, Lucka Mašková, Radim Souček, Roman Wiedermann, Radek Soběslavský, Luboš Souček, Luboš Souček ml., Dan Souček, Radek Souček, Kuba Barták, Filip Staněk, Roman Bičiště