29. 11. 2014 – Mikulášská nadílka

  1. 11. 2014 – Mikulášská nadílka

Jako již každoročně pořádali Malohraštičtí hasiči Mikulášskou nadílku. Někteří již ve čtvrtek, kdy se připravovali balíčky s nadílkou pro děti. Další etapa příprav nastartovala v sobotu ráno v 1000, když se připravovala sokolovna, ať už s výzdobou nebo s přísunem veškerého proviantu. Do kuchyně se navezli párky, hranolky, pečivo, cukrovinky a další mlsání pro děti i dospělé. Bar byl také zásoben limonádami a džusem pro děti a pivem pro rodiče. Po celou dobu konání akce byl přísný zákaz kouření ve všech prostorách sokolovny, který všichni dodržovali a za to jim také děkujeme. Pro kuřáky bylo vyhrazeno místo venku, před sokolovnou.

První hosté přišli v 1330, i když oficiální začátek byl od 1400. Hudební reprodukce již byla připravena a spuštěna jedním naším členem. Sokolovna se začala postupně zaplňovat až do konečného počtu 85 prodaných mikulášských balíčků. Návštěvníku bylo mnohem více.

Čerti s Mikulášem a dvěma anděly dorazili v 1600. Nejvíce se činili čerti, kteří chrastili řetězy a naháněli zlobivé děti metličkami. Každé z dětí muselo odrecitovat básničkou nebo zazpívat písničku, za to pak dostaly od Mikuláše dárkový balíček.

Celá akce byla ukončena v 1730 a nás čekala další práce s úklidem celé sokolovny a odvozem hudební aparatury a veškerého proviantu z kuchyně i baru.

Všem dětem i rodičům děkujeme za účast a těšíme se na Vás příští rok při další Mikulášské nadílce.

Poděkování patří i všem našim 17 členům, kteří se aktivně podíleli na přípravě, průběhu a úklidu celé akce.