22. 5. 2015 – Oboz květen

Oboz 22. – 24. 5. 2015

V pátek 22. 5. vyrazila naše hasičská parta již tradičně na Oboz.

I když předpověď slibovala mizerné počasí, my jsme měli pěkné počasí „objednané“ dopředu. Začali jsme přijíždět postupně už od oběda. Když jsme se sešli v dostatečném počtu, postavili jsme stan a udělali přípravu na večerní grilovačku. Večer jsme už všichni mohli jít v klidu opékat na ohni špekáčky, klobásy a reklamní párky. Předem vybrané uzeniny všem náramně chutnali.

Druhý den po snídani jel někdo na výlet do Sedlčan a někdo pěšky po okolí (houby ještě nerostly). Během celého dne jsme také náležitě využili místní půjčovnu loděk, šlapadel a kánoí, a pár jsme jich po řece pořádně „prohnali“. Po obědě, ke kterému byl oblíbený kuřízek s bramborovou kaší, byla chvilka na oddych. Hned jak nám trochu slehlo, začal nohejbalový mač mezi týmem TZZ/R (Tomáš Souček, Zdeněk Houska, Zdeněk Barták/ Radek Soběslavský, ten nastoupil za Tomáše, který musel odjet) a PRR (Pavel Popek, Radim Souček, Roman Wiedermann). Ten nakonec na zápasy skončil remízou 1:1 (3:2, 2:3), takže jsme si snad žádnou ostudu, před rozjásanými fanoušky, nestřihli. Děti během zápasu pro sebe zabraly pár dospěláků a hrály fotbálek a „ragby“. Po chlapech si chtěly zahrát nohejbal i naše holky, ale bohužel jim na hřiště vnikla parta ze sousedního kempu, která začala hrát volejbal. Třeba to holkám vyjde v září!!! Po „souboji titánů“ jsme začali připravovat k večeři několik kusů bůčků a krkovic na gril. Kdo chtěl, mohl si dát klobásy nebo buřty co zbyli z pátku. Podívat (a zkontrolovat) se za námi přijel i náš starosta sboru pan Kykal s paní. Nakonec se sedělo dlouho do noci, stejně jako předchozí den.

V neděli po snídani se začalo s uklízením stanu, chatek a s pří-pravou k odjezdu domů. Někteří si i stihli zahrát „Člověče, nezlob se!“. Odjížděli jsme postupně po obědě.

Celý víkend se nám povedl ustát bez zranění a klíšťat a ani jsme tam nikoho nezapomněli.

Takže přátelé v září znovu na OBOZ 4. – 6. 9. 2015!!!

Další fotky zde: FOTKY